clanak False

Podjela besplatnog komposta u Stenjevcu

17.10.2022.

Podjela besplatnog komposta u rinfuzi krenula je danas i u gradskim vrtovima, nakon što je u četvrtak započela i naišla na odličan odaziv građana u svim gradskim rasadnicima i u kompostanama na Jankomiru, Markuševcu i Jakuševcu.

U Stenjevcu, jednom od najvećih gradskih vrtova s čak 478 korisnika, kompost je građanima dijelio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je istaknuo važnost gradskih vrtova:
„Drago nam je da besplatnom podjelom komposta građanima možemo vratiti ono što oni svojim trudom rade kada odvajaju biootpad. To je jedna lijepa priča jer na kraju nešto što je biootpad postaje kompost i vraća se na vrtne površine u Zagrebu i okolici, gdje onda lokalno proizvodimo i konzumiramo hranu, na taj način štitimo okoliš i smanjujemo utjecaj na klimatske promjene. Lijepa zaokružena zelena priča kakvih će u Zagrebu biti sve više i više.“

Podjela besplatnog komposta obuhvatit će približno 2000 građana, korisnika 15 gradskih vrtova koji se prostiru na ukupno 24 hektara. Podjelu organizira Zagrebački holding, podružnica Zrinjevac, u suradnji s Gradom Zagrebom.

Više informacija o podjeli komposta pronađite ovdje.

Gradske vijesti - 2022.