clanak False

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec na izložbi Sanje Iveković u Beču

06.10.2022.
Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec prisustvovala je u Beču otvorenju retrospektivne izložbe Sanje Iveković, jedne od najistaknutijih hrvatskih suvremenih umjetnica i ovogodišnje dobitnice Nagrade Grada Zagreba. Izložba „Works of Heart (1974.-2022.)“ postavljena je u znamenitoj bečkoj instituciji za suvremenu umjetnost – Kunsthalle Wien, a organizirana je u suradnji s Muzejom za suvremenu umjetnost u Zagrebu.

Otvorenju izložbe prethodio je susret zamjenice gradonačelnika Dolenec s umjetničkim direktoricama Kunsthalle Wien Ivet Ćurlin, Natašom Ilić i Sabinom Sabolović, veleposlanikom Republike Hrvatske u Republici Austriji Nj. E. Danijelom Glunčićem, financijskim direktorom Wolfgangom Kuzmitsom, članicom Vlade Pokrajine Beč i Gradskog senata Veronicom Kaup-Hasler, i drugim uzvanicima.

Naime, Odjel za kulturu Grada Beča imenovao je u ožujku 2019. članice kustoskog kolektiva pod imenom Što, kako i za koga/WHW Sabinu Sabolović, Ivet Ćurlin i Natašu Ilić za direktorice.

Zagrebački kustoski kolektiv radi zajedno od 2000., te inače ima četiri članice. Četvrta članica  kolektiva WHW Ana Dević u Zagrebu i dalje vodi gradsku galeriju Galeriju Nova i edukativni program WHW Akademije.

Gradske vijesti - 2022.