clanak False

“Dan otvorenog grada” danas na četiri lokacije u središtu Zagreba

29.10.2022.
Na četiri lokacije u središtu Zagreba danas se održava kulturna manifestacija „Dan otvorenog grada“, uz nastupe poznatih glumaca i umjetnika te uz živu glazbu zborova i glazbenika. 

Organizatorima i izvođačima pridružio se zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet. „Iznimno nam je drago biti dio ove kulturne manifestacije na otvorenom koja približava kulturu i glazbu građanima i posjetiteljima Zagreba. Zahvaljujem organizatorima što su učinili ovu manifestaciju uspješnom te što nam pjesmama i izvedbama iz prošlosti vraćaju vjeru u bolju budućnost“.

Projekt Dan otvorenog grada organiziraju Dubravka Vrgoč, Anica Tomić, Ivica Buljan i Turistička zajednica grada Zagreba s ciljem da se vrati entuzijazam stanovnika prema gradu u kojem žive te da otvore nove perspektive na kulturne sadržaje. Kazališna redateljica i koatorica projekta Anica Tomić pozvala je građane, turiste, imigrante i slučajne prolaznike da se pridruže aktivnostima u središtu grada i skupa proslave sve ono što povezuje ljude diljem svijeta.

Program je započeo s izvedbom “Zajedništvo” u 12 sati na Trgu kralja Tomislava, a potom je na Trgu bana Jelačića održan program “Oda mladosti”, u sklopu kojega je zbor sastavljen od šest manjih zborova, pod ravnanjem dirigentice Hede Gospodnetić i uz pratnju korepetitora Dore Remenar i Sebastiana Jurića, izvodio popularne domaće i strane pjesme i pjesme posvećene Zagrebu.

Slijedio je program “Zagreb tak imam te rad” u 14 sati u novoj pješačkoj zoni u Staroj Vlaškoj, gdje glumice Lana Meniga i Dijana Vidušin čitaju priče o starom Zagrebu, dok u 15 sati u Park šumi Tuškanac posjetitelje čeka manifestacija “Začarane šume”, gdje mogu tragati za izvođačima skrivenim na određenim lokacijama, počevši od paviljona u Parku Vladimira Nazora. 

Gradske vijesti - 2022.