clanak False

Zamjenik gradonačelnika gostovao na panelu "Stanovanje u Hrvatskoj"

12.05.2022.

U organizaciji tvrtke Filipović savjetovanje u hotelu Esplanade organiziran je trodnevni stručni skup na temu stambene politike u Hrvatskoj i okruženju. Zamjenik gradonačelnika održao je prezentaciju pod nazivom"Zagreb: Stanovanje - Stanje stvari & planovi" te gostovao na panelu na kojem su uz zamjenika sudjelovali i viceguvernerka dr. Sandra Švaljek, prof.dr. Josip Tica s Ekonomskog fakulteta i Sašo Rink, direktor Javnog stambenog fonda Općine Ljubljana.

 

Panelisti su adresirali globalni, regionalni i lokalni kontekst i davali prijedloge poboljšanja stambene politike koja vodi k pravednijem, transparentnijem i učinkovitijem gospodarenju, prije svega javnim, stambenim fondom. Zamjenik Korlaet je iznio agendu Gradske uprave za povećanje priuštivosti stanovanja u Gradu, prije svega kroz mjeru obustave prodaje stanova u gradskom portfelju, planove za povećanje njihovog broja te moduse gospodarenja stambenim fondom.

 

"Osnovni cilj svake civilizacije trebao bi biti osigurati svima dostojan stan.", naglasio je zamjenik gradonačelnika te time zaključio panel koji je izazvao veliki interes stručne javnosti.


Gradske vijesti - 2022.