clanak False

Sastanak s Dejanom Nemčićem, najboljim profesorom geografije na svijetu

07.02.2022.
Zamjenica gradonačelnika dr.sc. Danijela Dolenec sastala se danas u zgradi Gradske uprave s najboljim učiteljem geografije na svijetu Dejanom Nemčićem iz zagrebačke Osnovne škole Ive Andrića.

Sastanak je održan povodom sudjelovanja gospodina Nemčića na najvećoj obrazovnoj konferenciji za učitelje na svijetu u Dubaiju, gdje će biti govornik i ambasador Grada Zagreba i Republike Hrvatske. Na konferenciju Nemčić putuje uz financijsku podršku Grada Zagreba. Osim spomenute konferencije, teme razgovora bile su i promocija grada Zagreba u Dubaiju, obrazovanje u Zagrebu te dolazak indijskog izaslanstva najveće obrazovne nagrade na svijetu „Global Teacher Award“ u Zagreb.

Zamjenica gradonačelnika zahvalila je gospodinu Nemčiću na promicanju Zagreba, zagrebačkih škola i učitelja u svijetu te istaknula kako uspjeh ove škole može biti poticaj ostalim zagrebačkim školama. Naglasila je kako će ovakva iznimna postignuća pojedinaca i škola uvijek imati svesrdnu podršku Grada.

Pozivu na spomenutu konferenciju u Dubaiju prethodile su brojne nagrade gospodina Nemčića, među kojima se ističe Nagrada za najboljeg učitelja svijeta 2020., godišnja nagrada Najbolji učitelj geografije u Hrvatskoj, ulazak u finale izbora za Osobu godine u Hrvatskoj te Medalja Grada Zagreba.

Sastanku su, uz zamjenicu Dolenec, prisustvovale i pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Tatjana Dalić i ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Ive Andrića Dubravka Miklec.

Gradske vijesti - 2022.