clanak False

Ravnateljima zagrebačkih škola predstavljen program “Škola i zajednica”

31.01.2022.
Kako je i najavio prije desetak dana, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, sa suradnicima, predstavio je danas ravnateljicama i ravnateljima zagrebačkih srednjih škola kurikulum programa “Škola i zajednica”.

U školskoj godini 2022./2023. srednje škole kojima je osnivač Grad Zagreb, učenicima drugih i trećih razreda ponudit će novi fakultativni predmet “Škola i zajednica”. Riječ je o inovativnom programu koji su zajednički razvili Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Centar za studije mira i konflikata Sveučilišta u Rijeci te Prva riječka hrvatska gimnazija. Predmet “Škola i zajednica” utemeljen je na pristupima aktivnog poučavanja i učenja s naglaskom na istraživačko učenje i predlaganje konstruktivnih rješenja usmjerenih ka osobnoj i društvenoj dobrobiti te unapređenju okruženja u kojem učenici žive i odrastaju.

Nakon izlaganja održanog u dvorani Graditeljske tehničke škole, dogovoreno je kako će ravnatelji ispitati interes nastavnica i nastavnika za stručno usavršavanje i provedbu navedenog programa te nakon povratne informacije krenuti s konkretnim koracima.

Podsjetimo, Grad Zagreb će za program u potpunosti financirati troškove edukacije nastavnica i nastavnika, troškove naknade za njihov rad u slučajevima kada taj rad nije dio njihove norme neposrednog rada s učenicima, kao i sve ostale troškove pilotiranja programa, uključujući i evaluaciju provedbe pilot programa, a za što je u gradskom proračunu za 2022. godinu osiguran iznos od 2 milijuna kuna.



 

Gradske vijesti - 2022.