clanak False

Radovi na Mostu slobode započinju 31. svibnja

29.05.2022.
Radovi i regulacije pješaka i prometa na Mostu slobode
U utorak, 31. svibnja 2022., počinje druga faza radova na Mostu slobode, a obuhvaća zamjenu prijelaznih naprava na mostu. Radovi će trajati do 31. kolovoza 2022., a njihova ukupna vrijednost je oko tri milijuna kuna.
 
Tijekom izvođenja radova prometovat će se na jednoj strani mosta, dok će se na drugoj strani izvoditi radovi. S radovima će se započeti na zapadnome dijelu mosta pa će njegov dio u smjeru Velike Gorice biti zatvoren, a promet će se odvijati na istočnoj stani, po preostalom slobodnom kolničkom dijelu jednim prometnim trakom za svaki smjer. Pješaci i biciklisti će se također kretati po slobodnoj strani nogostupa u oba smjera, ovisno o trenutnoj prometnoj regulaciji.
 
Predviđa se da će na zapadnoj strani radovi trajati mjesec i pol, nakon čega će se promet preusmjeriti na zapadnu, a radovi na istočnu stranu.
 
Četiri prijelazne naprave na Mostu slobode je zbog dotrajalosti potrebno zamijeniti. Naime, početkom godine je jedna od njih pod teretom svakodnevnog opterećenja pukla te je do početka radova izvedena privremena sanacija. Potrebno je izraditi i ugraditi nove naprave kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije (ležajeva) na upornjacima ispod prijelaznih naprava.
 
Tijekom završnog varenja prijelaznih naprava, Most slobode će četiri noći biti zatvoren za promet kako bi se obje polovice prijelazne naprave mogle kvalitetno zavariti, što nije izvedivo pod prometnim opterećenjem, a o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.
 
Zbog privremene prometne regulacije od 31. svibnja od 10:00  do 31. kolovoza do 20:00, sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometovanju te ih molimo za strpljenje i razumijevanje.
 
Kako bi unaprijedili kvalitetu života sugrađana, Gradska uprava je kao jedan od svojih glavnih ciljeva imenovala sigurnu, pouzdanu i funkcionalnu cestovnu infrastrukturu koja omogućuje optimalnu protočnost prometa u Zagrebu. Stoga do kraja mandata planiramo uložiti više od 400 milijuna kuna u obnovu mostova, vijadukata i nadvožnjaka.

Gradske vijesti - 2022.