clanak False

Radovi na Mostu slobode započinju 31. svibnja

20.05.2022.
Radovi na zamjeni prijelaznih naprava na Mostu slobode, koji su prvotno trebali početi  23. svibnja 2022., počet će 31. svibnja 2022. zbog održavanja Floraarta 2022 na Bundeku te utrke Zagrebačkog proljetnog cenera. Radovi će trajati do 31. 8. 2022., a ukupnja vrijednost radova je oko tri milijuna kuna.
 
Četiri prijelazne naprave na Mostu slobode potrebno je zamijeniti zbog njihove dotrajalosti. Također, jedna od naprava je početkom godine, pod svakodnevnim opterećenjem, pukla te je izvedena privremena sanacija do početka radova zamjene naprava. Potrebno je izraditi i ugraditi nove naprave kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije (ležajeva) na upornjacima ispod prijelaznih naprava.
 
Za vrijeme trajanja radova promet će se odvijati na jednoj strani mosta, dok će se na drugoj strani izvoditi radovi. Radovi će započeti na zapadnom dijelu mosta, kada će dio mosta u pravcu Velike Gorice biti zatvoren za promet, a promet će se odvijati na istočnoj stani. Predviđeno trajanje radova na zapadnoj strani je mjesec i pol dana, nakon čega se promet preusmjerava na zapadnu, a radovi na istočnu stranu.
 
Tijekom završnog varenja prijelaznih naprava, Most slobode će tijekom četiri noći biti u potpunosti zatvoren za promet, kako bi se dvije polovice prijelazne naprave mogle kvalitetno zavariti, što nije moguće izvesti pod prometnim opterećenjem, za što će građani na vrijeme biti obaviješteni.

Gradske vijesti - 2022.