clanak False

Predstavljeni rezultati EU projekta „Žene za žene“

13.04.2022.
Danas su na Tribini Grada Zagreba  predstavljeni rezultati EU projekta „Žene za žene“, koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, u sklopu Poziva Zaželi – program zapošljavanja žena - faza 2,  u ukupnom iznosu 1.392.450,00 kuna.

Projekt se provodi od 26. listopada 2020. do 26. travnja 2022. s ciljem unaprjeđenja stručne osposobljenosti teško zapošljivih žena te zapošljavanja na poslovima pružanja pomoći ženama oboljelima od malignih bolesti. Kroz dodatnu edukaciju žene koje su bile u evidenciji Zavoda za zapošljavanje, stekle su znanja za pomoć specifičnoj skupini krajnjih korisnica. Formalnim obrazovanjem 15  žena steklo je dodatnu kvalifikaciju gerontodomaćice što im uvećava šansu za novo zapošljavanje.
 
Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, pozdravila je sve u ime gradonačelnika Tomislava Tomaševića.  „Drago mi je što ste uspjeli pružiti pomoć onima kojima je najpotrebitija. Ovaj projekt je jedan veliki iskorak u odnosu na projekt „Zaželi“ koji je nastao kao reakcija na nezaposlenost teško zapošljivih žena“ istaknula je pročelnica Galić.
 
Rezultate projekta, aktivnosti i iskustva u provedbi predstavila je Đana Atanasovska, voditeljica projekta iz udruge Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna, kazavši kako gerontodomaćice pružaju pomoć u kući za ukupno 130 korisnica.
 
Korisnik financiranja je Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna, a partneri na projektu su Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Nismo same“, Grad Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zagreb i Centar za socijalnu skrb Zagreb.

Gradske vijesti - 2022.