clanak False

Položen kamen temeljac za izgradnju novog dječjeg vrtića Ivanja Reka

30.08.2022.
Danas je u Ivanjoj Reki gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, u pratnji svojih zamjenika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta, i ravnateljice Dječjeg vrtića Zrno Zorice Lusavec, položio kamen temeljac za izgradnju novog dječjeg vrtića Ivanja Reka.

Kako je istaknuo gradonačelnik Tomašević, jedan od prioriteta ove Gradske uprave jest značajno proširenje kapaciteta gradskih dječjih vrtića, u čije se proširenje dugi niz godina nije adekvatno ulagalo, a sve s ciljem da se u sljedećih nekoliko godina svakom djetetu omogući upis u gradski dječji vrtić.

„Nakon otvorenja radova na izgradnji vrtića u Kašini i Odranskom Obrežu, danas smo se okupili kako bismo obilježili početak izgradnje još jednog dječjeg vrtića, a u naredne dvije godine planiramo ih izgraditi ukupno 12“ , kazao je gradonačelnik istaknuvši kako se nastavljaju i zapošljavanja odgojitelja i stručnih timova, te jačanje i razvijanje ljudskih potencijala u dječjim vrtićima, a sve s ciljem osiguranja potrebnih uvjeta za još kvalitetniji i uspješniji odgojno-obrazovni proces.

Ravnateljica Lusavec izrazila je zadovoljstvo što će građani ovog naselja dobiti svoj vrtić, kazavši  kako roditelji svoju djecu više neće morati upisivati i voditi u vrtiće koji im nisu u blizini.

Ovaj vrtić djelovat će kao područni objekt Dječjeg vrtića Zrno za pet odgojnih skupina, od čega su dvije jasličke. Ukupna bruto površina objekta iznosit će 1.585 m2, a vrijednost radova i opremanja iznosi 28,6 milijuna kuna. Novi vrtić za 100-tinjak djece bit će spreman za pedagošku godinu 2023./2024.

Gradske vijesti