clanak False

Polaganjem vijenca i primanjem pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Zagreb – dobitnika nagrade za najpothvat godine – u Zagrebu obilježen Međunarodni dan vatrogasaca

04.05.2022.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević primio je pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, ujedno i dobitnike nagrade za najpothvat u vatrogastvu u 2021., za uklanjanje tornja katedrale Uzvišenja Svetog Križa u Sisku.

Čestitam zagrebačkim vatrogascima na nagradi za najpothvat u vatrogastvu za 2021. godinu, te na njihovom danu, Međunarodnom danu vatrogasaca“, naglasio je gradonačelnik Tomašević.

Kao gradonačelnik Grada Zagreba, ponosan sam na cijelu vatrogasnu postrojbu. Kako građani i ja često ističemo, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba jedna je od najboljih gradskih službi“, dodao je gradonačelnik Tomašević, objasnivši kako je posao gradske vlasti olakšati vatrogascima da rade svoj posao još bolje i lakše, osiguravajući bolje uvjete, posebice u vidu dovoljnog broja vatrogasaca i vozila.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih zahvalio je na čestitkama povodom Međunarodnog dana vatrogasaca i dobivanja nagrade za najpothvat, istaknuvši kako će i dalje nastaviti u istom smjeru.

Međunarodni dan vatrogasaca obilježen je i polaganjem vijenca uz spomen bistu osnivača vatrogastva u Hrvatskoj Gjuri Deželiću, kojemu su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, ujedno i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite, te predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

Čestitavši svim vatrogascima njihov dan, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković najavio je početak svih aktivnosti koje provode dobrovoljna vatrogasna društva, javne vatrogasne postrojbe i vatrogasne zajednice tijekom svibnja, mjeseca zaštite od požara.


Gradske vijesti - 2022.