clanak False

Otvoreno državno natjecanje Worldskills Croatia 2022.

11.05.2022.
Najveće natjecanje učenika strukovnih škola u ovom dijelu Europe, Worldskills Croatia 2022. otvoreno je jučer na Zagrebačkom velesajmu, a okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Zamjenik gradonačelnika je istaknuo kako će ovo natjecanje poslužiti kao prigoda za promociju i popularizaciju strukovnog obrazovanja, te poticaj učenicima završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole: „Grad Zagreb je, kao osnivač 35 strukovnih škola koje pohađa više od 19.000 učenika, svjestan činjenice da je kvalitetno strukovno obrazovanje važan preduvjet gospodarskog razvoja“.

„Hrvatskoj trebaju stručnjaci različitih profila, no Grad Zagreb je, zbog nužnosti obnove objekata nakon potresa, posebno potrebit stručnjaka građevinske struke“, rekao je te objasnio kako je ove godine razvijen kurikul programa protupotresne obnove namijenjen odraslim polaznicima ali i učenicima kojima nakon završene škole može biti kvalitetna nadogradnja već stečenih znanja. Program je dobio pozitivno mišljenje Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te bi od sljedeće školske godine trebala započeti provedba u Pučkom otvorenom učilištu.

Zamjenik Korlaet je čestitao svim učenicama i učenicima koji su se svojim predanim radom te iskazanim znanjima i vještinama plasirali na državno natjecanje: „Želim da se i u budućnosti dokazujete svojom izvrsnošću u odabranom zanimanju te da budete uzori drugim kolegama u svojim budućim profesionalnim okruženjima. Svoje sudjelovanje na natjecanju Wordskills Croatia promatrajte kao nagradu za sav trud koji ste uložili u svoje obrazovanje jer svaki sudionik ovog državnog natjecanja već pripada elitnom krugu najboljih u svojoj struci“.

Okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar znanosti Radovan Fuchs te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.

Državno natjecanje Worldskills Croatia 2022. najveći je događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Više od 360 najboljih učenika strukovnih škola, uključujući i brojne zagrebačke škole, uz podršku od oko 400 nastavnika, natječu se u više od 40 strukovnih disciplina koje obuhvaćaju atraktivan spektar struka kao što su robotika, računarstvo, geodezija, frizerstvo, pekarstvo, veterina, administracija IT sustava…

Više o natjecanju pronađite na POVEZNICI.

Gradske vijesti - 2022.