clanak False

Otvoreni sajmovi BIAM i Zavarivanje na Velesajmu

26.04.2022.
Danas je na Zagrebačkom velesajmu gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio sajmove - 26. Međunarodni sajam alatnih strojeva i alata BIAM i 29. Međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Nakon što je pozdravio nazočne i zahvalio organizatorima, izlagačima i svima koji su doprinijeli održavanju sajmova, gradonačelnik Tomašević je istaknuo da se radi o najznačajnijem poslovnom događanju primarnih i sekundarnih gospodarskih djelatnosti u Hrvatskoj.  

„Nakon zatišja poslovnih pa i životnih događanja koja su uzrokovana korona virusom, vjerujem kako će upravo ovaj sajam dati potreban poticaj za buđenje zagrebačkog i hrvatskog gospodarstva. Ovogodišnji su sajam prepoznale mnoge domaće i inozemne tvrtke kao priliku za nastavak uspješnog poslovanja i stvaranju novih poslovnih partnera“, zaključio je gradonačelnik.  

Posebno je istaknuo da sajmovi služe za promociju strukovnih zanimanja, često deficitarnih na tržištu, te kako mlađim naraštajima daje priliku da u izravnoj interakciji s poslodavcima i partnerima predstave sebe, ali i prepoznaju svoje potencijale i mogućnosti da ostvare svoj cilj. „Grad Zagreb i Zagrebački velesajam dosad su već prepoznati na domaćem i međunarodnom tržištu kao nezaobilazno mjesto susreta svih onih koji žele ostvariti poslovni uspjeh nastavljajući dugu zagrebačku tradiciju sajmovanja“, rekao je gradonačelnik Tomašević.  

Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma, rekla je da je organizator pripremio bogat stručni program s globalnim trendovima koji privlači najveće i najbolje svjetske proizvođače industrijskih strojeva i popratnih tehnologija. Naglasila je da je ovo idealna prigoda da se potencijalnim poslovnim partnerima predstave inovacije i moderna tehnološka dostignuća s područja alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite

Ovogodišnje izdanje sajmova se održava u paviljonima 8A i 9 uz izlaganje 120 izlagača iz 19 zemalja, a traju do 29. travnja. 
 

Gradske vijesti - 2022.