clanak False

Otvoren 18. ZagrebDox

04.04.2022.
Projekcijom izraelskog dokumentarnog filma „Ljetne noći“,  redatelja Ohada Milsteina, sinoć je u Kaptol Boutique Cinema počeo međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox.

Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet službeno je proglasio festival otvorenim i istaknuo: “Dokumentarci otvaraju prozor u svijet i nove perspektive, senzibiliziraju za Druge i Drugačije, a od danas punoljetni ZagrebDox svih je godina postojano izvršavao tu plemenitu ulogu i činio nas empatičnijima i tankoćutnijima – ukratko, boljim ljudima. Broj i kvaliteta filmova ukazuju na to da slijedi izuzetno sadržajan i intrigantan filmski tjedan.”   .
 
“Osamnaesti nam je rođendan, a u doba punoljetnosti ulazimo uz važan 'poklon' i priznanje: prije nekoliko dana ZagrebDox je uvršten na prestižan popis sastavljen od svega tridesetak najboljih svjetskih filmskih festivala čiji se pobjednici izravno kvalificiraju za nagrade Europske filmske akademije”, istaknuo je direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski na ceremoniji otvaranja.  
 
Na ovogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, koje se održava u kinu Kaptol Boutique Cinema od 3. do 10. travnja, gledatelje očekuju 84 dokumentarna filma raspoređena u 11 programa.
 
ZagrebDox se održava uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Gradske vijesti - 2022.