clanak False

Koncertom TBF-a obilježen završetak proslave Dana antifašističke borbe

23.06.2022.
Završetak proslave Dana antifašističke borbe i 81. godišnjice antifašističkog ustanka u Hrvatskoj obilježen je programom u sklopu kojega je održan i koncert TBF-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

Prije samog koncerta, okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević te posebice zahvalio članovima Antifašističke lige Republike Hrvatske i Udruge veterana Domovinskog rata i antifašista – VeDRA na inicijativi da se u Zagrebu organizira proslava Dana antifašističke borbe, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Mi se kao nova gradska vlast antifašističke borbe ne sramimo – mi se njome ponosimo! Zahvaljujući antifašističkoj borbi, bili smo na pravoj strani povijesti.“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević. Dodao je da je, kako je i obećao na Dan oslobođenja Zagreba, u Spomen-park Dotrščina vraćena info-ploča s osnovnim podacima o spomenicima i njihovom rasporedu po šumi te je obećao kako će Grad Zagreb do rujna vratiti i spomen-ploču u Spomen-park Dotrščina. Gradonačelnik Tomašević izrazio je ponos jer se kod Glavnog željezničkog kolodvora otkrio Spomenik žrtvama holokausta i ustaškog režima, kako bi ostalo zabilježeno tko su sve bile žrtve ustaškog režima.

Cilj suvremenog antifašizma nije samo sačuvati uspomene i istinu o antifašističkoj borbi, nego se mora boriti za solidarnost, društvenu jednakost i prava LGBTQI zajednice, nacionalnih manjina, žena i izbjeglica.“, naglasio je gradonačelnik Tomašević te poželio svim građankama i građanima Grada Zagreba sretan Dan antifašističke borbe.

Dopredsjednica Antifašističke lige Republike Hrvatske Vesna Teršelić istaknula je kako na današnji dan slavimo otpor, slobodu i 81. godišnjicu antifašističkog ustanka u Republici Hrvatskoj te izrazila želju da ova država bude što demokratičnija i slobodnija.

Dan antifašističke borbe svima je čestitao i Ranko Britvić ispred Udruge VeDRA te izrazio zahvalnost Gradu Zagrebu na pokroviteljstvu nad ovim događajem i gradonačelniku Tomaševiću.

Gradske vijesti - 2022.