clanak False

Gradonačelnik Tomašević završio dvodnevni posjet Berlinu, sastao se s gradonačelnicom i sudjelovao na konferenciji o odgovornom upravljanju

21.05.2022.
Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, završilo je dvodnevni službeni posjet Berlinu, gdje se gradonačelnik susreo s gradonačelnicom Franziskom Giffey i sudjelovao na konferenciji „Što je zeleni narativ“.
 
Na sastanku s gradonačelnicom Giffey, razgovaralo se o produbljivanju suradnje dvaju gradova te o temama održivog razvoja i zelenih politika koje oba grada provode. 
 
“Naglasak je bio na priuštivom stanovanju, gospodarenju otpadom, prometu, posebno biciklističkom, javnom prijevozu, te ostalim temama zajedničkim velikim gradovima”, rekao je gradonačelnik Tomašević, koji je pozvao gradonačelnicu Giffey u posjet Zagrebu.
 
U sklopu posjete, gradonačelnik Tomašević je sudjelovao na konferenciji “Što je zeleni narativ?", na kojoj je govorio na temu “Europske zelene stranke i odgovornost”. Razgovaralo se o odgovornosti „zelenih“ političara, te o zadaćama, izazovima i problemima s kojima se susreću.
 

Gradske vijesti - 2022.