clanak False

Gradonačelnik Tomašević predao kombi vozila i opremu vatrogascima

28.05.2022.
Ispred doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Moravče, danas je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predao ključeve 11 kombi vozila za prijevoz vatrogasaca i vatrogasne opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima Zajednice.

„Jako mi je drago što će Zagreb, kao grad s najbrojnijom vatrogasnom zajednicom, dobiti modernu opremu, a ovih 11 vozila će pomoći vatrogasnim društvima da brže i učinkovitije interveniraju gdje god to bude potrebno“, naglasio je gradonačelnik Tomašević. Također je istaknuo da će Grad Zagreb i nadalje ulagati za opremu vatrogasnih društava i Javnu vatrogasnu postrojbu.

„Ulagat ćemo i u povećavanje broja zaposlenih vatrogasaca jer su nadljudskim naporom radili ovih nekoliko vrlo teških godina. Trebaju imati adekvatne uvjete za ono što rade, posebice oni koji to rade dobrovoljno“, rekao je. 

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je istaknuo da će nova vozila i oprema uvelike pridonijeti povećanju opće sigurnosti građana Zagreba. „Zahvaljujem gradonačelniku i Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba, ovo će dati novu moć našim vatrogascima koji su pokazali svoju spremnost i sposobnost uslijed potresa, poplava i mnogobrojnih požara na području cijele zemlje. Imali su snage pomoći i u Sisačko-moslavačkoj županiji kad je tim ljudima pomoć bila najpotrebnija“, kazao je zapovjednik Tucaković.

Nova vozila i oprema u potpunosti je financirao Grad Zagreb s 2,7 milijuna kuna. Vatrogasna društva kojima su uručeni ključevi vozila i oprema su: DVD Branovec, DVD Bukovac, DVD Granešinski Novaki, DVD Ivanja Rijeka, DVD Kašina Gornja, DVD Kustošija, DVD Odra, DVD Prečko, DVD Sesvetski Kraljevec, DVD Trpuci i DVD Vugrovec. 

Gradske vijesti - 2022.