clanak False

Gradonačelnik Tomašević obilježio početak radova na dogradnji Područne škole Kupinečki Kraljevec

10.03.2022.
Polaganjem kamena temeljca gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević obilježio je početak radova na dogradnji Područne škole Kupinečki Kraljevec. 

„Veliko mi je zadovoljstvo što obilježavamo početak radova nadogradnje škole na području Brezovice, jedne od najvećih gradskih četvrti, ali i četvrti koja je, po gustoći stanovnika, najrjeđe naseljena. Time organizacija javnih usluga predstavlja i dodatni izazov, a naš zadatak je da osnovno školstvo i obrazovanje organiziramo na način da budu dostupni svima pod jednakim uvjetima.“, rekao je gradonačelnik Tomašević. 

Dodao je kako vjeruje da će se ovom dogradnjom postojeće škole stvoriti još bolji uvjeti za školovanje učenika iz Kupinečkog Kraljevca, ali i rasteretiti matična škola u Brezovici. „Uvjeren sam da će ovi novi prostori postati mjesto brojnih susreta, sportskih, kulturnih i zabavnih aktivnosti te time pridonijeti daljnjem povećanju kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija u naselju.“, zaključio je zagrebački gradonačelnik te zahvalio svima koji su doprinijeli ostvarenju ovog projekta.   

Uime svih djelatnika Škole, roditelja i učenika, Gradu i gradonačelniku zahvalio je ravnatelj OŠ Brezovica Darko Rogalo. 

Projektom je predviđena dogradnja postojeće škole koja obuhvaća spojni hodnik, dvije učionice razredne nastave, sanitarije, kabinet i zbornicu nastavnika, garderobu i sanitarije učenika, malu višenamjensku dvoranu sa spremištem, prateće prostore za tjelesnu zdravstvenu kulturu (svlačionice), blagovaonicu, priručnu kuhinju, sanitarije zaposlenika, spremište i kotlovnicu za centralno grijanje.

Ukupna vrijednost radova, opremanja i stručnog nadzora iznosi gotovo 11 milijuna kuna, bez PDV-a, a rok za izvođenje radova je 7 mjeseci i još 2 mjeseca za opremanje.

Gradske vijesti - 2022.