clanak False

Gradonačelnik posjetio Kunsthalle Wien

08.06.2022.
U sklopu službenog boravka u Beču, gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević posjetio je i jednu od najvažnijih bečkih institucija za suvremenu umjetnost – Kunsthalle Wien, gdje se sastao sa Sabinom Sobolović, članicom WHW-a.
 
Naime, Odjel za kulturu Grada Beča imenovao je u ožujku 2019. članice kustoskog kolektiva pod imenom Što, kako i za koga/WHW Sabinu Sabolović, Ivet Ćurlin i Natašu Ilić za direktorice.
 
Gradonačelnik Tomašević je razgledao izložbu 'Prkosne muze' koja predstavlja feminističke kolektive 70ih godina u Francuskoj, te se interesirao o načinima upravljanja kulturnim institucijama u Beču.
 
Uz gradonačelnika, u posjetu Kunsthalleu su i ovogodišnja dobitnica Nagrade Grada Zagreba, umjetnica Sanja Iveković, ravnateljica zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti Zdenka Badovinac i arhitektica Ana Bakić. Trenutno je u pripremi retrospektiva Sanje Iveković, pod vodstvom kustosice Badovinac, a trebala bi biti otvorena u listopadu ove godine.
 
Zagrebački kustoski kolektiv radi zajedno od 2000., inače ima četiri članice. Četvrta članica  kolektiva WHW Ana Dević u Zagrebu i dalje vodi gradsku galeriju Galeriju Nova i edukativni program WHW Akademije.
 

Gradske vijesti - 2022.