clanak False

Dan crvenih haljina

04.02.2022.
Modnom revijom poznatih hrvatskih dizajnera koju su nosile žene koje su preboljele moždani udar završila je javnozdravstvena edukativna akcija „Dan crvenih haljina“. Akcija se već četvrtu godinu zaredom održava s ciljem podizanja svijesti o specifičnostima moždanog udara u žena i važnosti prepoznavanja simptoma kako bi se na vrijeme izbjegle pogubne posljedice.

Ove hrabre i jake žene je podržao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je izrazio zadovoljstvo i ponos što Grad Zagreb podupire i sudjeluje u ovoj iznimnoj kampanji kao pokrovitelj te suorganizator. Rekao je kako je činjenica da svakoj petoj ženi prijeti moždani udar zastrašujuća, no da se kroz prevenciju i bolje liječenje ta brojka zasigurno može smanjiti, što i jest glavni cilj „Dana crvenih haljina“.

Uz gradonačelnika, okupljene su pozdravile i prof. dr. sc. Arijana Lovrenčić-Huzjan, predsjednica Organizacijskog odbora Dana crvenih haljina te prim. Vera Katalinić-Janković, izaslanica i posebna savjetnica ministra zdravstva.

 „Dan crvenih haljina“ i ove godine obilježen je brojnim aktivnostima, što uključuje webinare, predavanja, simpozije… Održao se u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora - Hrvatskog neurološkog društva uz suorganizaciju Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom te Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar.

Više o samoj akciji možete pronaći na POVEZNICI

Gradske vijesti - 2022.