clanak False

Zamjenica gradonačelnika u Strasbourgu

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević koja boravi u dvodnevnom službenom posjetu Strasbourgu, danas je, na plenarnoj sjednici Međunarodne konferencije Integracija stranih državljana u lokalni javni život, predstavila iskustva i praksu Grada Zagreba na području lokalne integracijske politike za migrante...
15.10.2010.


Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević koja boravi u dvodnevnom službenom posjetu Strasbourgu, danas je, na plenarnoj sjednici Međunarodne konferencije Integracija stranih državljana u lokalni javni život, predstavila iskustva i praksu Grada Zagreba na području lokalne integracijske politike za migrante.

Naglasivši da Zagreb od samog osnutka Europske mreže gradova za lokalne integracijske politike za migrante aktivno i kooperativno sudjeluje u svim programima i inicijativama, zamjenica Pavičić Vukičević je posebno izdvojila multikulturalnost i mulnikonfesionalnost kao značajnu karakteristiku zagrebačke javne scene gdje djeluje oko 130 udruga nacionalnih manjina
(pročitajte cijeli govor).

Zamjenica Pavičić Vukičević susrela se, na odvojenom sastanku, s predsjednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Ianom Micallefom, s kojim je, među ostalim, razgovarala o tematskoj konferenciji Europske mreže gradova koja će se 8., 9. i 10. studenog održavati u Zagrebu zahvaljujući potpori i inicijativi Europske zaklade za pobljšanje životnih i radnih uvjeta.

Podsjetimo, na poziv Rolanda Riesa, gradonačelnika Strasbourga, i Iana Micallefa, predsjednika Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević u ime Grada Zagreba, 15. i 16. listopada sudjeluje na Međunarodnoj konferenciji Integracija stranih državljana u lokalni javni život: Izazovi i perspektive te na Kongresu vijeća stranih državljana.

Konferenciju i Kongres organizira Gradsko vijeće Strasbourga, Kongres lokalnih Vijeća Europe i Vijeća stranih državljana iz Francuske, a osim zamjenice mjenice gradonačelnika Grada Zagreba, sudjelovati će gradonačelnik Strasbourga Ronald Ries, predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Ian Micallef, glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjorn Jagland, zamjeni gradonačelnika Strasbourga Robert Hermann, zamjenica gradonačelnika Krakowa Elzbetia Lecznarowicz, zamjenik gradonačelnika Bruxellesa Ahmet El Ktibi, zamjenik gradonačelnika San Lazzara Raymond Dassi, zamjenik gradonačelnika Reggio Emilie Franco Corradini te brojni drugi stručnjaci iz ovog područja.


Gradske vijesti - 2010.