clanak False

Otvoreno savjetovalište Luka Ritz


Gradonačelnik Milan Bandić danas je u Fabkovićevoj ulici otvorio Zagrebačko savjetovalište protiv nasilja djece i mladih Luka Ritz...,

12.10.2010.


...U lipnju 2008. osamnaestogodišnji Luka Ritz brutalno je pretučen na Mostu mladosti, a nekoliko dana kasnije preminuo je u bolnici ...

Tim je povodom, danas, u Fabkovićevoj ulici, u prisutnosti Lukinih roditelja i mnogobrojnih uzvanika, gradonačelnik Milan Bandić otvorio Zagrebačko savjetovalište protiv nasilja djece i mladih koje nosi Lukino ime, sve u želji i nastojanju da u našem gradu bude što manje nasilja, posebice među mladima.

Budući da je sve više fizičkog, psihološkog, seksualnog i kulturnog nasilja, otvorenje Savjetovališta Luka Ritz hvalevrijedan je projekt, iza kojega je stao Grad, sve radi pripreme građana na nulti stupanj tolerancije, istaknuo je gradonačelnik i zahvalio svima koji su došli i podržali rad Udruge.

Predsjednica Udruge i majka pokojnog Luke Suzana Ritz zahvalila je gradonačelniku koji je pomogao da se ova ideja ostvari, na prostoru koji je Grad dao, svim gradskim uredima, a naročito Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport. Savjetovalište je mjesto gdje se može zatražiti pomoć u bilo kojem trenutku, te djecu i mlade uputiti na odgovarajuće mjesto. Sutra je prvi radni dan Savjetovališta, koje trenutačno broji više od 20 članova i 50 volontera, studenata psihologije, sociologije, socijalnog rada, pedagogije i drugih. Gospođa Ritz također je naglasila da je nedavno izdana i knjiga Sa srećom u džepu i osmijehom na licu, u kojoj se nalaze sve Lukine pjesme, a sva sredstva od prodaje ići će za rad Savjetovališta. 

 


Gradske vijesti - 2010.