clanak False

Smotra zimske službe 2010.

Uoči početka zimske sezone, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema sa suradnicima, održana je tradicionalna smotra Zimske službe u glavnoj bazi na Žitnjaku.
29.10.2010.

Uoči početka zimske sezone, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema sa suradnicima, održana je tradicionalna smotra Zimske službe u glavnoj bazi na Žitnjaku.

Time je, čulo se, počelo stanje pripravnosti 197 zimskih ekipa Zagrebačkih cesta, koje će djelovati iz 11 baza, a na raspolaganju će im biti kamioni s roto pospiačima i ralicama te specijalni strojevi za obradu užih prostora. Za ovu je sezonu pripremljeno 12.300 tona soli, što bi, očekuje se, trebalo biti dostatno za kvalitetno zimsko održavanje gradskih prometnica. Posao vrijednim ekipama znatno će olakšati 16 stanica za rano otkrivanje poledice i nadzorni centar za praćenje realizacije zadataka preko GPS-a. 

Zagreb je dosegao zavidni standard u zimskim uvjetima - rekao je gradonačelnik Bandić, spomenuvši da u našem gradu čišćenje cesta počinje pet do osam sati nakon što stanu padaline, dok se npr. u Beču, čeka protek 16 do 20 sati.


Gradske vijesti - 2010.