clanak False

Msgr. Dominique Mamberti kod gradonačelnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, s najbližim suradnicima, sastao se danas u gradskoj palači Dverce s tajnikom Svete Stolice za odnose s državama, msgr. Dominiqueom Mambertijem...
20.10.2010.

 
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, s najbližim suradnicima, sastao se danas u gradskoj palači Dverce s tajnikom Svete Stolice za odnose s državama, msgr. Dominiqueom Mambertijem, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

U razgovoru u zlatnom salonu, visoki je gost pohvalio odličnu suradnju Hrvatske i Zagreba sa Svetom Stolicom te istaknuo kako mu je drago što je posjetio Zagreb, koji je ocijenio kulturnim i povijesnim gradom. 

Zagreb njeguje izvrsne odnose sa svim vjerskim zajednicama u Hrvatskoj, naglasio je gradonačelnik, te spomenuo kako se u nedjelju polaže kamen temeljac za Makedonsku pravoslavnu crkvu, ali i skorašnju gradnju nove župe u zagrebačkoj Dubravi. 

Na sastanku je, između ostaloga, bilo riječi i o pripremama Zagreba za skorašnji ulazak u Europsku Uniju, jer kako je i sam gradonačelnik rekao Zagreb je već sada na razini Europe kao multikulturalan i multietičan grad, a može biti i uzor mnogim europskim metropolama. Na kraju gradonačelnik se zahvalio msgr. Mambertiju na svemu što je Sveta Stolica napravila za Hrvatsku te istaknuo kako se nada skorom posjetu Pape Benedikta XVI. našem gradu i zemlji. 

Osim msgr. Mambertija, u izaslanstvu Svete Stolice bili su: apostolski nuncij u RH msgr. Mario Roberto Cassari, savjetnik u Odjelu za odnose s državama u Državnom Tajništvu Svete Stolice msgr Henryk Jagodzinsky, savjetnik u Apostolskoj nuncijaturi u RH msgr. Mauro Lalli, veleposlanik RH pri Svetoj Stolici Emilio Marin i ravnatelj Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku u MVPEI-ju RH Aleksandar Heina.


Gradske vijesti - 2010.