clanak False

102. godine Veronike Šivak

Uz pjesmu i veselje, u društvu obitelji i prijatelja, gospođa Veronika Šivak proslavila je sinoć u svom trešnjevačkom stanu 102. rođendan. Treću godinu za redom, na želju slavljenice, na rođendan je došao i zagrebački gradonačelnik...
28.10.2010.


Uz pjesmu i veselje, u društvu obitelji i prijatelja, gospođa Veronika Šivak proslavila je sinoć u svom trešnjevačkom stanu 102. rođendan. Treću godinu za redom, na želju slavljenice, na rođendan je došao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojemu je ispričala kako se nada brojnim praunucima, da voli domaću hranu i crno vino, a pohvalila se i da, zahvaljujući ugrađenim lećama, jako dobro vidi i čita bez naočala.

Kako se moglo čuti, gospođa Veronika, iako je dosegla impozantne godine, nije i najstarija Zagrepčanka. Prema popisu birača u Zagrebu živi stotinjak osoba starijih od 100 godina, a u Domu za starije i nemoćne Medveščak, primjerice, dvije su osobe sa 103 godine. 

Prema uvriježenom običaju da čestita sugrađanima kad navrše 100 godina, gradonačelnik Bandić je samo ove godine  bio na rođendanima stogodišnjakinja Marije Žagar i Dragice Sviben, a u veljači je bio i kod Dore Sukanec koja je tada navršila impozantnih 107 godina, ali danas, nažalost, nije više s nama.

Vezani tekstovi:


Gradske vijesti - 2010.