clanak False

Brošura "Mirogoj"

U nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika Turističke zajednice Grada Zagreba Milana Bandića, u hotelu Palace, predstavljena je brošura Mirogoj, koju je izdala Turistička zajednica GZ.
29.10.2010.


Bolleove arkade su arhitektonsko i umjetničko remek-djelo, kao i crkva Krista kralja, koji zajedno čine jedinstvenu kulturno-povijesnu cjelinu poznatu nadaleko izvan Zagreba i granica naše zemlje, istaknuo je zagrebački gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Zagreba Milan Bandić na predstavljanju brošure Mirogoj, ujedno čestitajući Turističkoj zajednici i Upravi groblja Mirogoj na sjajno obavljenom poslu.

Kako se čulo, nova turistička brošura, kroz velikane koji počivaju na Mirogoju, daje presjek hrvatske povijesti i prva je koja cjelovito i sustavno predstavlja bogatu kulturnu i povijesnu baštinu zagrebačkog groblja koje je, prema istraživanjima inozemnih agencija, vrlo visoko pozicionirana atrakcija u Europi i svijetu.

Brošuru je izdala Turistička zajednica Grada Zagreba u 30 tisuća primjeraka na hrvatskom i engleskom jeziku, a iduće će se godine tiskati na još četiri: francuski, njemački, španjolski i talijanski. Urednik i tekstopisci su Mihovil Švigir, te Velimir Cindrić i Elizabeta Švigir, dok fotografije potpisuju Jadran Mimica i Romeo Ibrišević.

Ovo nije jedini projekt na tragu promicanja kulturnih vrijednosti Zagreba turistima, ali i samim Zagrepčanima, dodao je između ostalog gradonačelnik, spomenuvši Maketu Grada Zagreba kao još jedan zanimljiv projekt koji će uskoro biti predstavljen javnosti.


Gradske vijesti - 2010.