clanak False

Počelo blagdansko ukrašavanje grada

Postavljanjem ukrasa na rasvjetna tijela na Trgu bana Jelačića, započelo je blagdansko ukrašavanje gradskih ulica i trgova koje će potrajati do 27. studenog, kada će se okititi bor na glavnome gradskom trgu i zapaliti prva adventska svijeća...
04.11.2010.

Postavljanjem ukrasa na rasvjetna tijela na Trgu bana Jelačića, ovih je dana započelo božićno i novogodišnje ukrašavanje gradskih ulica i trgova koje će potrajati do 27. studenog, kada će se okititi bor na glavnome gradskom trgu i zapaliti prva adventska svijeća.

Kao i ranijih godina, lampice i ukrasi obasjat će glavni gradski trg, Bakačevu, Frankopansku - od Ilice do Prilaza Gjure Deželića, Gundulićevu – od Masarykove do Ilice, Teslinu, Vlašku - od Draškovićeve do Kvatrića, Masarykovu, Radićevu - od Trga bana Jelačića do Kamenite, Tomićevu (kod Uspinjače), Tkalčićevu i Krvavi most, Domjanićevu, Miškecov prolaz, Staru Vlašku - od Palmotićeve do Draškovićeve, Ilicu - od Trga bana Jelačića do Britanskog trga, Jurišićevu, Prašku, Bogovićevu, Gajevu, Petrinjsku, Preradovićevu, Petrićevu, Margaretsku i Preobražensku, Tkalčićevu, Gajevu, Draškovićevu, Jurišićevu i Varšavsku.

Božićna drvca krasit će Trg bana Jelačića, Markov trg i Kvaternikov trg, Bundek, prostor ispred Katedrale, te središta svih gradskih četvrti. Ukratko, diljem grada postavit će se 31 božićno drvce, a prema informacijama iz Ureda za prostorno uređenje, u sve to planira se utrošiti 5,3 milijuna kuna (s PDV-om), što je za 2,2 milijuna kuna manje nego prošle godine.


Gradske vijesti - 2010.