clanak False

Konferencija gradova prijatelja djece 2012. u Zagrebu

Uz odobravanje predstavnika svih gradova sudionika, na Konferenciji gradova prijatelja djece, danas poslijepodne u Firenci, Zagreb je definitivno potvrđen kao grad domaćin sljedećeg susreta 2012.
29.10.2010.

Sretna sam što će nakon Bruggesa, Londona, Stuttgarta, Rotterdama i Firenzze upravo Zagreb biti grad domaćin ovoj prestižnoj međunarodnoj konferenciji – rekla je zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević danas poslijepodne u Firenzzi nakon što je uz odobravanje predstavnika svih gradova sudionika, na Konferenciji gradova prijatelja djece Zagreb definitivno potvrđen kao grad domaćin sljedećeg susreta 2012.

Danas, u 21. stoljeću, djeca, silom prilika, sve više rastu u institucionalnom i vaninstitucionalnom, a sve manje u obiteljskom okruženju. Te okolnosti vjerojatno ne možemo promijeniti, ali možemo promijeniti percepciju javnosti da se radi o isključivo negativnom i lošem kontekstu odrastanja – rekla je zamjenica Pavičić Vukičević spomenuvši brojne zagrebačke programe i akcije posvećene djeci i mladima, od preventivnih do edukativnih i ekoloških. Zagreb - prijatelj djece, prvi je u Republici Hrvatskoj donio Zagrebačku strategiju za djecu, utemeljenu na suvremenim znanstvenim postignućima i odredbama nacionanih i međunarodnih zakona i dokumenata.

U sklopu prezentacije Jelene Pavičić Vukičević, prikazan je i kratak film koji zorno oslikava zašto naš grad nosi laskavu titulu prijatelja djece i zašto je fundacija European Network Child Friendly Cities odabrala upravo Zagreb kao grad održavanja 6. konferencije.

Podsjetimo, zamjenica gradonačelnika u ime Grada Zagreba, 28. i 29. listopada, sudjeluje u radu  Konferencije gradova prijatelja djece koja se održava u Firenzzi i koja je okupila političare, profesore, znanstvenike i stručnjake iz Velike Britanije, Belgije, Italije, Španjolske, Austrije, Švicarske, Novog Zelanda, Australije, SAD-a i brojnih drugih zemalja.

Vezani tekstovi: Zamjenica gradonačelnika na Konferenciji gradova prijatelja djece u Firenzi


Gradske vijesti - 2010.