clanak False

Gradonačelnik primio studente Ekonomskog fakulteta

Grupa studenata Ekonomskog fakulteta prezentirala je gradonačelniku zamisao o provođenju rehabilitacije u domovima za starije i nemoćne osobe pomoću igraće konzole Nintendo Wii...

21.12.2010.

Po prvi puta, korisnici jednog doma za starije i nemoćne osobe, točnije korisnici Doma Sv. Ana, imaju priliku poboljšati svoju rehabilitaciju igrajući kompjuterske igrice na igraćoj konzoli Nintendo Wii. Ovu sjajnu zamisao, koju već primjenjuju korisnici domova za starije u SAD-u i Australiji, gradonačelniku Milanu Bandiću danas su, u prostorima gradske uprave, prezentirali studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji su, u sklopu kolegija Menadžment promjena, dobili zadatak provesti društveno koristan projekt.

Nakon kontakta sa ravnateljicom Doma Sv. Ana, Lucom Slišković, i njene spremnosti da implementiraju novu vrstu rehabilitacije, šestero studenata našlo se pred problemom financijske realizacije projekta, odnosno kupnje igraće konzole.

Na ideju da se obrate zagrebačkom gradonačelniku, studenti su došli nakon izjave gradonačelnika u medijima da će donirati zaradu od angažmana na sinkronizaciji animiranog filma MaksimUm, a nakon što je čuo za prijedlog studenata, gradonačelnik Bandić, ga je prihvatio, te pomogao doniravši taj iznos, čime je kupljena konzola koja je prije par dana postavljena u Dom Sv. Ana. Tijekom prezentacije, prisutni su imali prilike uvjeriti se u veliki interes korisnika Doma koji su se odlično zabavljali igrajući boks, tenis, mačevanje i druge igre, ali su se istovremeno i rekreirali.

Vodeći se uspjehom premijernog predstavljanja konzole korisnicima, na današnjem sastanku, kojem su, osim gradonačelnika, prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, istaknuli su otvorenost za nove ideje i daljnju suradnju na ovom i sličnim projektima.


Gradske vijesti - 2010.