clanak False

Izaslanstvo Nanjinga kod gradonačelnika Bandića

Gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros izaslanstvo kineskoga grada Nanjinga koje su predvodili predsjednik Gradskog parlamenta Cheng Yuxiang i zamjenik gradonačelnika Nanjinga Min Yifeng...
09.11.2010.


Gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros izaslanstvo kineskoga grada Nanjinga koje su predvodili predsjednik Gradskog parlamenta Cheng Yuxiang i zamjenik gradonačelnika Nanjinga Min Yifeng , a u društvu kojih su bili njihovi zagrebački domaćini, predstavnici zagrebačke tvrtke M San koja upravo gradi drugu tvornicu informatičke opreme u Nanjingu, a u planu je i izgradnja prvog Europskog poslovnog centra u kojemu će priliku za predstavljanje na kineskom tržištu dobiti svi zainteresirani poslovnjaci i iz Hrvatske, naravno, uz podršku kineske administracije.

Naš dolazak izraz je otvaranja vrata i želje za suradnjom dvaju gradova – rekao je voditelj izaslanstva Cheng Yuxiang, zahvalivši gradonačelniku na toplom prijmu u Gradskoj upravi, uz prijedlog da se suradnja najprije počne razvijati na gospodarskom planu.
Zagreb je već 35 godina prijatelj sa Šangajem te 15 godina s Pekingom – naglasio je zagrebački gradonačelnik, prihvativši inicijativu o suradnji Zagreba i Nanjinga za što, rekao je, prethodno treba ispoštovati zakonsku proceduru, od pisma namjere, do upućivanja na odluku u parlamente obaju gradova.

U znak sjećanja na prvi susret u Zagrebu, gosti su gradonačelniku darovali tradicionalne maske iz kineske opere, a oni su u Nanjing odnijeli kristalnu Kulu Lotrščak.

Inače, Nanjing je do 1946. bio glavni grad Kine, danas u njemu živi preko 7,5 milijuna stanovnika, a poznat je po modernom, razvijenom i brzorastućem gospodarstvu. 

Uz gradonačelnika, na sastanku, u dvorani na Trgu S. Radića, bila je i njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik za gospodarstvo Ladislav Prežigalo, pročelnik za obrazovanje kulturu i šport Ivica Lovrić, šef Kabineta gradonačelnika Stipe Zeba i šefica Službe za međunarodnu suradnju Vesna Šimić. 

Osim predsjednika parlamenta Nanjinga Chenga Yuxianga, razgovoru su prisustvovali: zamjenik gradonačelnika Nanjinga Min Yifeng, direktor nadzornog odbora CPC Pukou županije Lin Qikun, direktor Nanjin Cross-Straight Technology Industrial Parka Liu Dangwei, direktor ureda za zemljišta i resurse Wang Jun i gradonačelnik Grada Shiqiao Zhao Yeliang. 

U ime tvrtke M San sastanku su prisustvovali vlasnik i član Uprave Stipo Matić i član Uprave Ivan Ivković.


Gradske vijesti - 2010.