clanak False

U Kosnici suvremeno opremljeno prenoćište za beskućnike

U društvu s gradonačelnikom Milanom Bandićem te predsjednikom i ravnateljem Crvenog križa Radoslavom Škaricom i Ludvikom Matićem, mali Amir, prerezao je vrpcu na ulazu u jedan od tri novouređena paviljona u Kosnici, označivši tako početak rada prenoćišta u kojemu s majkom i troje braće živi već nekoliko dana.
15.12.2010.

Kosnica otvorila vrata korisnicima


U društvu s gradonačelnikom Milanom Bandićem te predsjednikom i ravnateljem Crvenog križa Grada Zagreba Radoslavom Škaricom i Ludvikom Matićem, mali
Amir Mehmedović, prerezao je vrpcu na ulazu u jedan od tri novouređena paviljona u Kosnici, označivši tako početak rada suvremeno opremljenog prenoćišta u kojemu s majkom i troje braće živi već nekoliko dana.

- Nema velikoga grada bilo gdje u svijetu bez ljudi što žive na margini, onih koje je splet nesretnih životnih okolnosti doveo u nezavidnu situaciju. Dužnost je upravo gradova da im pruže ruku spasa, omoguće topli obrok i toplu postelju – rekao je gradonačenik Bandić na kraćoj svečanosti otvaranja novog doma za naše nesretne sugrađane, spomenuvši i to da će se za koji mjesec isprazniti, a potom i prenamijeniti dosadašnja prenoćišta u Grgura Ninskog i u Heinzelovoj. Gradonačelnik je izdvojio i dugogodišnji partnerski odnos Grada s Crvenim Križem, a prenoćište Kosnica jedan je od zajedničkih rezultata.

Blagoslivljajući nove zgrade, njihove žitelje i sve koji su pridonjeli da se realizira ovaj vrijedan projekt, pater Ivan Radeljak je zahvalio Gradu što ne zaboravlja one kojima je pomoć najpotrebnija i dodao da se, bez obzira na teška vremena, na njima ne štedi i ne treba štediti. Grad je Crvenom križu dodijelio tri paviljona u Kosnici, svaki površine 493 m², s ukupno 160 postelja, dnevnim boravkom, kuhinjom, sanitarijama, prostorom za smještaj invalida i sanitarijama za invalide te prostorom za usluge stručnog rada, socijalnog rada, radnu terapiju i radne aktivnosti.


Gradske vijesti - 2010.