clanak False

Svjetski dan šećerne bolesti

Zagrebački gradonačelnik i ove se godine pridružio središnjoj manifestaciji Svjetskog dana šećerne bolesti, koju je simbolično otvorio puštanjem raznobojnih balona ispred hotela Dubrovnik.

12.11.2010.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ove se godine pridružio središnjoj manifestaciji Svjetskog dana šećerne bolesti, koju je simbolično otvorio puštanjem raznobojnih balona ispred hotela Dubrovnik. U društvu sa suradnicima, gradonačelnik je obišao štandove s proizvodima za dijabetičare te je, baš kao i mnogobrojni sugrađani, na licu mjesta provjerio stanje šećera u krvi.

Svjetski dan šećerne bolesti ove se godine održava pod motom Preuzmimo kontrolu nad dijabetesom odmah u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje i Zagrebačkog dijabetičkog društva. Ova manifestacija ujedinjuje milijune ljudi u preko 160 zemalja svijeta sa željom da se podigne razina svjesnosti o dijabetesu.

Na ovogodišnjoj središnjoj manifestaciji građani mogu pogledati izložbu proizvoda za dijabetičare, dobiti savjete vezane za zdravlje, izmjeriti šećer u krvi, krvni tlak, kolesterol... Za najmlađe su organizirane igraonice i radionice, a održat će se i javna tribina te edukativna predavanja. 


Gradske vijesti - 2010.