clanak False

Prijam za počasne konzule Italije

Nakon završetka Konferencije Udruženja počasnih konzula Italije, koja se danas održala u Staroj gradskoj vijećnici, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco primio je, u palači Dverce, počasne talijanske konzule...
16.10.2010.

U povodu Konferencije Udruženja počasnih konzula Italije, koja se danas održala u Staroj gradskoj vijećnici, u ime gradonačelnika Grada Zagreba, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco primio je počasne talijanske konzule koji se svake godine okupljaju u drugoj državi, a izvješće objavljuju u svom diplomatskom godišnjaku.

Zaželjevši dobrodošlicu uglednim gostima, konzulima koji predstavljaju Italiju u svijetu i onima koji u Italiji predstavljaju druge države, pročelnik Laco im je čestitao na uspješnoj Konferenciji i zahvalio im što su izabrali Zagreb za njihov godišnji susret.

- Zahvaljujući vama, Zagreb danas razvija uspješnu turističku, gospodarsku i kulturnu suradnju s gotovo svim glavnim gradovima talijanskih regija i pokrajina – rekao je pročelnik Laco, posebno zahvalivši dr. Neli Sršen, počasnoj konzulici Hrvatske u talijanskoj regiji Veneto i članici Izvršnog vijeća Udruženja, na liječničkom angažmanu u Sveučilišnoj bolnici Padove.

U ime gostiju, na gostoprimstvu u reprezentativnoj gradskoj palači zahvalio je Michele di Gianni, generalni sekretar Udruženja počasnih konzula Italije. 

 


Gradske vijesti - 2010.