clanak False

Izaslanstvo Grada Pekinga kod gradonačelnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, primio je danas, u zgradi gradske uprave, izaslanstvo Grada Pekinga koje je predvodio viši savjetnik Gradske uprave Ma Zhipeng.
29.11.2010.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, primio je danas, u zgradi gradske uprave, izaslanstvo Grada Pekinga koje je predvodio viši savjetnik Gradske uprave Ma Zhipeng.

Prenijevši srdačne pozdrave Guo Jinlonga, gradonačelnika Pekinga, viši savjetnik Ma Zhipeng naglasio je želju Pekinga da se produbi suradnja glavnih gradova Kine i Hrvatske koja datira iz 1995. kada je u Pekingu potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji.

Dobrom suradnjom, naša dva glavna grada postavljaju čvrste temelje za produbljivanje odnosa dvaju naroda – rekao je gost, dodavši da su zainteresirani za jačanje veza, poglavito na području kulture i gospodarstva. Gosti su pozvali gradsko izaslanstvo da nakon četiri godine, koliko je prošlo od posljednjeg posjeta kineskoj metropoli, dođu u Peking kako bi vidjeli znatan napredak njihova grada koji se izgrađuje kao moderni svjetski grad, grad zelenila i znanosti, a sve uz poštivanje tradicije i kulture.

U znak sjećanja na susret, izaslanstvo Pekinga, zagrebačkom je gradonačelniku darovalo monografiju njihova grada, a oni su u Kinu ponijeli prepoznatljivu zagrebačku vizuru – kristalnu Kulu Lotrščak.

Osim višeg savjetnika Ma Zhipenga, na susretu u zagrebačkoj gradskoj upravi, bili su: veleposlanik NR Kine u RH Shen Zhifei, drugi tajnik Dake Miao, šef Ureda za nadzor Gradske uprave Pekinga Wang Rongjun, zamjenica glavnog direktora Ureda za međunarodne odnose Zhan Qian, te među ostalima, zamjenica gradonačelnika Fengatai okruga Yang Yizheng.

Uz gradonačelnika Bandića, visoko pekinško izaslanstvo primila je njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik Kontrolnog ureda Mirko Herak, pročelnik Stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik GU za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, šef Kabineta gradonačelnika Stipo Zeba i voditeljica Službe za međunarodnu suradnju Vesna Šimić.


Gradske vijesti - 2010.