clanak False

Zagrebačko izaslanstvo u Šangaju - 30. obljetnica prijateljstva Šangaja i Zagreba

U sklopu službenog boravka delegacije Grada Zagreba u Šangaju gradonačelnik Milan Bandić susreo se jučer, 20. lipnja, s gradonačelnikom Šangaja Han Zheng-om...
21.06.2010.


U sklopu službenog boravka delegacije Grada Zagreba u Šangaju gradonačelnik Milan Bandić susreo se jučer, 20. lipnja, s gradonačelnikom Šangaja Han Zheng-om.
Prilikom susreta dvojice kolega, gradonačelnik Ham Zheng izrazio je osobito zadovoljstvo što je zagrebački gradonačelnik posjetio Šangaj u vrijeme kada se obilježava ova velika i značajna - 30. obljetnica prijateljstva i suradnje dvaju gradova. Prisjetivši se svog posjeta Zagrebu, šangajski je gradonačelnik u razgovoru naglasio zadivljenost čistoćom, organiziranošću te gostoljubivošću grada, iz kojega nosi samo lijepe uspomene.
Zahvalivši se domaćinu na gostoprimstvu, gradonačelnik Bandić pohvalio je organizaciju EXPO-a 2010. te, kao gradonačelnik prvoga grada prijatelja Šangaja, izrazio želje za još boljom, bogatijom i svestranijom suradnjom dvaju gradova.

Danas, 21. lipnja, gradonačelnik Milan Bandić susreo se s direktorom Ureda za promociju šangajskog turizma Dao Shu Ming-om i voditeljem Vijeća za međunarodnu trgovinu grada Šangaja Cen Funong-om. Na sastancima se razgovaralo o uvođenju izravne avionske linije Šangaj-Zagreb koja bi bila vrlo korisna, a načelno je dogovorena i zajednička izrada dokumentarnog filma o Zagrebu radi još boljeg predstavljanja Šangajcima, a sve u svrhu daljnjeg jačanja suradnje. Direktor Ureda za promociju šangajskog turizma najavio je, tom prigodom, i dolazak šangajskih novinara koji se bave turizmom u Zagreb.

U večernjim satima, u Šangaju će danas, prema protokolu, biti svečano obilježena 30. obljetnica suradnje, a upotpunit će je i koncert Zagrebačkog kvarteta u Shanghai Oriental Art centru.

Zagrebačko je izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom jučer posjetilo i otok Chongming te, u društvu domaćina Penga Chenleia, tajnika Chongming županijske partije i veleposlanika RH u NR Kini Ante Simonića obišlo park, u Kini poznat kao pluća Šangaja. Otok Chongming udaljen je stotinjak kilometara od Šangaja ali administrativno pripada Gradu.

Prvog dana boravka, 19. lipnja, gradonačelnik Milan Bandić posjetio je, sa suradnicima, EXPO 2010. na kojem je obišao hrvatski, američki, čileanski i kineski paviljon.

U službenom posjetu Šangaju uz gradonačelnika Bandića su i potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić.

fotografija 1 - susret gradonačelnika Zagreba i Šangaja
fotografija 2 - gradonačelnik i voditelj Vijeća za međunarodnu trgovinu


Gradske vijesti - 2010.