clanak False

Zagreb kao tema programa Urban studies 4cities

28.05.2010.

Od 28.do 30. svibnja u Zagrebu je boravilo dvadesatak studenata poslijediplomskog studija sveučilišta iz Beča, Bruxellesa, Madrida i Kopenhagena koji u okviru programa URBAN STUDIES 4CITIES pod vodstvom prof. Dr. Waltera Matznettera iz bečkog sveučilišta i prof. Dr. Gojka Bežovana iz zagrebačkog sveučilišta nastoje upoznati, i potom analizirati, razne europske gradove, njihove sličnosti i posebnosti. Ove je godine izbor pao na Zagreb. 

U sklopu njihovog boravka pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, gđa Jadranka Veselić Bruvo je s timom najbližih suradnika gostima iz više europskih gradova prikazala najvažnije aktivnosti Ureda. 

Nakon prezentacije, gosti – postdiplomski studenti su stručnjacima Gradskog ureda postavljali pitanja o tradiciji prostornog i urbanističkog planiranja u Zagrebu i zagrebačkoj regiji, o sustavu strategijskog planiranja u Hrvatskoj i Zagrebu, o sudjelovanju javnosti u tim procesima i o radu na ZAGREBPLANU, najvažnijem strateškom dokumentu Grada.


Gradske vijesti - 2010.