clanak False

Vizualni identitet Zagreba za Dan Europe

Gradonačelnik  Milan Bandić dodijelio nagrade učenicima osmog razreda Osnovne škole Ivana Gundulića za skupni rad koji je pobijedio na natjecanju Vizualni identitet grada Zagreba za Dan Europe...

13.05.2010.

(Hina) - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je u palači Dverce na prigodnoj svečanosti dodijelio nagrade učenicima osmog razreda Osnovne škole Ivana Gundulića Filipu Škrgetu Rakiću, Magdaleni Zoričić i Mateju Razborniku, za skupni rad koji je pobijedio na natjecanju "Vizualni identitet grada Zagreba za Dan Europe".

Nagrađeni rad učenici su izradili uz mentorstvo profesora likovne umjetnosti Damira Aljinovića, a dobili su štafelaj s priborom za slikanje.

Na natjecanju je sudjelovalo osam zagrebačkih osnovnih škola s 12 učeničkih radova.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je zagrebačkim školarcima koji su sudjelovali na natječaju i čestitao učenicima osnovne škole Ivana Gundulića za najbolji rad, koji već na džambo plakatima ukrašava zagrebačku proslavu Dana Europe.

"Od srca vam čestitam Dan Europe i želim da zajedno pokušamo stvoriti još bolji, pravedniji i napredniji svijet...Možemo obećati da se nećemo nikada umoriti u izgradnji sretne europske obitelji", poručio je gradonačelnik Zagreba.

Svečanosti su nazočili i članovi diplomatskog zbora kojima je gradonačelnik Bandić zahvalio na potpori, posebno, kako je rekao, mladim sugrađanima koji se već sada uvelike osjećaju Europljanima.

"Oni su nova generacija i za njih je pripadnost Europi posve prirodna i logična stvar", istaknuo je gradonačelnik Bandić te prvi, u društvu učenika, razrezao tortu u bojama Europske unije.

Ured gradonačelnika grada Zagreba, u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport već petu godinu dodjeljuje nagradu za vizualni identitet grada Zagreba za Dan Europe.


Gradske vijesti - 2010.