clanak False

U prometu i 140. niskopodac, zadnji iz druge serije / u pet godina još 60 tramvaja

Gradonačelnik sa suradnicima pustio u promet i 140. niskopodni tramvaj, zasad posljednji iz druge serije TMK 2200. Prema najavi, ZET-ov bi se vozni park u narednih pet godina trebao obnoviti s daljnjih 60 tramvaja. Model financiranja zajednički će iznaći Grad i Vlada.
30.06.2010.


U nazočnosti gradonačenika Milana Bandića, potpredsjednice Gradske Skupštine Tatjane Holjevac, predsjednika ZG Holdinga Ive Čovića, v.d. voditelja podružnice ZET Dubravka Baričevića, predstavnika gradske uprave i konzorcija CROTRAM , jutros je, uz prigodnu svečanost pušten u promet i 140 niskopodni tramvaj. To je za sada posljednji tramvaj iz serije TMK 2200, a ako je suditi po najavi gradonačelnika Bandića, u narednih pet godina očekuje nas daljnjih 60 tramvaja. Model financiranja zajednički će definirati Grad i Vlada. 

Već uobičajeno, tramvaj je vozio na relaciji trešnjevačka remiza - Trg bana Jelačića i dalje linijom 12, ali je ovaj put stao i kod Petrićeve ulice gdje je otvorena nova prodavaonica karata i ZET-ov Info centar, suvremeni prostor površine 49,5 m2 i vrijedan 420 tisuća kuna. 

Na prigodnoj svečanosti u prostorima ZET-a na remizi, predstavnik Sindikata ¸vozača i prometnih radnika ZET-a uručio je zahvalnicu gradonačelniku za njegov izuzetan doprinos kvaliteti javnog prijevoza. Zahvalnicu je dobio i bivši voditelj podružnice Ivan Tolić, sada predsjednik Uprave Gredelja.

 


Gradske vijesti - 2010.