clanak False

Tribina "Strane radnice: perspektiva u Zagrebu"

16.12.2023.
U organizaciji Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo - Odjela za promicanje ljudskih prava i civilno društvo i Centra mladih Ribnjak održana je tribina "Strane radnice - perspektiva u Zagrebu".
 
Tribina je održana 15. prosinca 2023. u Centru mladih Ribnjak povodom obilježavanja Međunarodnog dana migranata.
 
Sudionice tribine bile su: Natalija Lumezi, Tetiana Karkacheva i Nataliia Kaliuzhna iz Ukrajine, Safa Salem iz Sirije te Hannan Elbakri Shulgami iz Sudana. Tribinu je otvorila Jana Radić, Voditeljica Odjela za promicanje ljudskih prava i civilno društvo, a moderirala je Nejra Kadić Meškić, izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga.
 
Na tribini se diskutiralo o integraciji žena migrantskog porijekla u Zagrebu, a sudionice su same predstavile tijek svoje integracije tj. izazove s kojima su se susretale kod ostvarivanja prava, učenja jezika, traženja posla, pokretanja vlastitog posla, uključivanja djece u obrazovni sustav, slobodnog vremena i sl. Prezentirale su viđenje svoje perspektive življenja u gradu Zagrebu i mogućnosti ostvarivanja života kakvog si žele u novom okruženju.
 
Ciljevi tribine bili su senzibiliziranje javnosti za problematiku stranih radnica i poticanje  umrežavanja  svih  relevantnih dionika koji bi im mogli pružiti potporu kod integracije u Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Aktivnosti