clanak False

Obilježen Svjetski dan izbjeglica u parku Ribnjak

15.06.2024.
Foto: Sanjin Kaštelan

Ispred Centra mladih u parku Ribnjak, danas je prigodnim programom obilježen Svjetski dan izbjeglica, u organizaciji Grada Zagreba, Centra mladih Ribnjak i UNHCR-a, a s ciljem spajanja građana i migranata u integraciji različitih kultura i tradicija.

Prisutne je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je naglasio da su solidarnost u zaštiti ljudskih prava i izgradnja pravednijeg i suosjećajnijeg okruženja prioriteti Gradske uprave.

„Treću godinu za redom, obilježavamo Svjetski dan izbjeglica - dan kojim skrećemo pažnju na milijune ljudi koju su bili prisiljeni napustiti svoje domove zbog rata, progona i nasilja. Oni ponovno grade svoje živote i bolju budućnost za sebe i svoje obitelji. Na nama je da im tu budućnost omogućimo, olakšamo napore te stvorimo ozračje otvorenosti i prihvaćanja za svaku osobu“, rekao je zamjenik Korlaet.

Zahvalio je i svim sugrađanima i sugrađankama koji danas sudjeluju u ovom programu, a posebice umjetnicima, glazbenicima, kuharima, frizerima, volonterima i svima onima koji su podržali ovaj program.

Nizom radionica za građane i pogotovo mlade, nastojalo se osvijestiti o drugom i drugačijem. Za sve posjetitelje pripremljen je i bogat glazbeni program - Zbor Domaći gosti, bend Kaira Kela, Darko Rundek i Ana Kovačić.

 

Gradske vijesti