clanak False

U Centru mladih Ribnjak obilježen Međunarodni dan migranata

17.12.2023.
U povodu Međunarodnog dana migranata, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet otvorio je u Centru mladih Ribnjak novi ciklus kreativnih radionica za djecu i odrasle.

Zamjenik gradonačelnika Korlaet istaknuo je važnost interkulturne nastave, koja jako dobro govori o misiji razbijanja predrasuda, a koja se kao pilot projekt, u organizaciji Grada Zagreba i Centra mladih Ribnjak trenutno provodi u 17 škola.

Također, kazao je kako su u nedavno usvojenom Proračunu Grada Zagreba za 2024. povećana sredstva za integraciju i to kako bi se mogao provoditi tečaj hrvatskog jezika koji je neophodan za traženje posla, nastavka obrazovanja i snalaženja u svakodnevnom životu.

„Jedan od velikih planiranih iskoraka je otvaranje One stop shopa, Centralne točke za informiranje migranata i izbjeglica, fizičkog mjesta gdje će osobe moći dobiti informacije o pravima te pomoć u ostvarivanju prava na jednom mjestu“, najavio je zamjenik gradonačelnika Korlaet.

Uz bogati glazbeni program, održane su mnogobrojne kreativne radionice, kao i predstave za djecu i mlade u organizaciji Grada Zagreba i Centra mladih Ribnjak s ciljem promoviranja kulture dobrodošlice.

Aktivnosti