clanak False

Posjet Gradu Parizu u okviru projekta CONNECTION

26.04.2022.
U Parizu je 11. i 12. travnja 2022. održan posjet Grada Zagreba Gradu Parizu koji je aktivnost u projektu CONNECTION čije je nositelj mreža gradova EUROCITIES, a Grad Zagreb je jedan od 14 gradova partnera.

Prilikom posjeta čija je svrha bila razmjena iskustava i dobrih praksi, predstavnica Grada Zagreba gđa Jana Radić, u organizaciji Ureda za politiku socijalne skrbi Grada Pariza, posjetila je organizacije koje se bave integracijom tražitelja azila i osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita te prihvatom i smještajem raseljenih osoba ih Ukrajine.
Prvi dan je upriličen posjet dnevnom centru Les Amarres - Yes We Camp za tražitelje azila i izbjeglice, organizaciji "Réfugiés Bienvenue" (Izbjeglice dobrodošle) i "Watizat" kao i sudjelovanje na sastancima Gradske uprave Grada Pariza vezano uz migrante i izbjeglice. Drugi dan posjećena je Maison des réfugié (Kuća izbjeglica) koja okuplja razne organizacije i osigurava kratkotrajni smještaj izbjeglicama te posjet “Accueil Ukraine” koji je one-stop-shop za raseljene osobe iz Ukrajine.

Financirano iz Fonda za azil, migracije i integraciju (Asylum, Migration and Integration Fund)

Aktivnosti