clanak False

Održana edukacija za buduće djelatnike One Stop Shopa za izbjeglice i migrante

14.03.2024.
Grad Zagreb i UNHCR održali su, 12. ožujka 2024., radionicu pripreme za rad budućih djelatnika/ca i suradnika/ca u One Stop Shopu kao centralnoj točci za informiranje tražitelja/ca međunarodne zaštite, osoba kojima je odobrena međunarodna ili privremena zaštita te stranih radnika/ca. 
Prisutne su uvodno pozdravile Jana Radić, Voditeljica Odjela za promicanje ljudskih prava i civilno društvo i Anna Rich, predstavnica UNHCR-a u Hrvatskoj.
Edukacija za nove zaposlenike One Stop Shopa temeljila se na praksama i iskustvima organizacija uključenih u zaštitu izbjeglica u Hrvatskoj, a uz UNHCR i Grad Zagreb, kao predavači sudjelovali su i predstavnici organizacija civilnog društva – Isusovačka služba za izbjeglice, Centar za mirovne studije, Hrvatski pravni centar i Hrvatski Crveni križ.
Cilj treninga je jačanje kapaciteta budućih zaposlenika i volontera One Stop Shopa u komunikaciji s prisilno raseljenim ljudima, uključujući upućivanje na relevantne nacionalne i lokalne mehanizme podrške te pružanje informacija. Edukacija je imala za cilj potaknuti bližu suradnju između institucija i organizacija uključenih u rad OSS-a kako bi izbjeglice u Zagrebu dobile informacije o pristupu ključnim pravima i uslugama, uključujući pravnu pomoć, psihosocijalnu podršku i podršku pri zapošljavanju.

Aktivnosti