clanak False

Studijsko putovanje u Beč POBUDIMO JEDNAKOST! KINDLE EQUALITY

06.07.2023.
Grad Zagreb je partner u projektu POBUDIMO JEDNAKOST! JEDNAKOST IN – STEREOTIPI OUT - Nastavnici za buduće generacije - KINDLE EQUALITY kojeg je provela Prva mreža održivog društva i ekonomije MODE1 u razdoblju od 1. veljače 2021. do 30. lipnja 2023.
 
Cilj projekta je smanjenje rodnih stereotipa u obrazovanju jer rodni stereotipi utječu na životne odluke djece, njihove mogućnosti obrazovanja, odabir zanimanja i zapošljavanja.
U projektu je sudjelovalo 25 osnovnih škola iz cijele RH te su provedena dva vala istraživanja o percepciji jednakosti u obrazovanju u kojem je sudjelovalo 2649 učenika i učenica iz 28 hrvatskih osnovnih škola.
Među školama koje su sudjelovale u istraživanju i edukaciji odabrane su one koje su angažmanom i posvećenošću dovele do najboljih rezultata te su nastavnici i nastavnice te stručni suradnici i suradnice s predstavnicama Grada Zagreba i udruge MODE1 otputovali na studijsko putovanje u Beč.
Riječ je o školama:
OŠ Dugave, Zagreb
Ivana Filipovića, Zagreb
Jordanovac-područno odjeljenje u KBC Rebro, Zagreb
Cvjetno naselje, Zagreb,
OŠ Jure Kaštelana, Zagreb,
OŠ Višnjevac, Osijek,
OŠ Franje Krežme, Osijek,
OŠ Belvedere, Rijeka,
OŠ Andrije Mohorovičića, Matulji
U Beču su predstavnici Ureda za žene, Anti-diskriminacijskog ureda Grada Beča te WIENEXTRA Instituta za pedagogiju slobodnog vremena predstavili rad na području ravnopravnosti spolova, inkluzije i uklanjanja stereotipa u obrazovanju te vannastavnih aktivnosti za djecu i mlade.
 
Više informacija o projektu Jednakost IN stereotipi OUT, kojeg je financirala Europska komisija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a sufinancirao Ured za udruge Vlade RH, pronađite na https://kindle-equality.com/.

Aktivnosti