clanak False

Inicijativa 75 Human Rights – Međunarodni dan ljudskih prava 10. prosinca

12.12.2023.
Grad Zagreb se priključio Ujedinjenim narodima i UN-ovom Visokom povjereniku za ljudska prava u inicijativi obilježavanja 75. godišnjice od potpisivanja Opće deklaracije o ljudskim pravima 10. prosinca 1948. godine. Inicijativom 75 Human Rights skreće se pozornost na važnost slobode, jednakosti i pravde za sve.
U području promicanja važnosti ostvarivanja ljudskih prava aktivno podržavamo programe i projekte vezane za ravnopravnost spolova, zaštitu prava LGBTIQ+ osoba, suzbijanje rasne i druge diskriminacije te zločin iz mržnje, integraciju stranaca u hrvatsko društvo, prava nacionalnih manjina te vjerska prava i slobode. Grad Zagreb provodi EU projekte iz područja promicanja ljudskih prava, vezane za ravnopravnost spolova i integraciju stranaca, koji se financiraju iz programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) i iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF).
Na snazi su Akcijski plan za Grada Zagreba za provedbu Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini za razdoblje 2021.-2025. i Akcijski plan Grada Zagreba za provedbu Povelje Integrirajućih gradova za 2023. i 2024. godinu. Akcijski plan Grada Zagreba za provedbu Nacionalnog plana za uključivanje Roma za razdoblje od 2021. do 2027. je u pripremi.

Aktivnosti