clanak False

"Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!"

Skupom Poruka gradova – Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo! započeo je peti dan 1. zagrebačkog energetskog tjedna u Staroj gradskoj vijećnici, a završio prijemom za sudionike Tjedna u gradskoj palači Dverce...

14.05.2010.


Peti dan 1. zagrebačkog energetskog tjedna započeo je u Staroj gradskoj vijećnici u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea i gosta iz Bruxelesa Wiliama Gilleta, EACI, koji su pozdravili prisutne na skupu Poruka gradova – Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo.

Skup je obrađivao teme iz programa Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors) i rada energetskih agencija, a tijekom dana na istom će se mjestu održati i stručna tribina Razvoj inovativnih proizvoda i tehnologija u društvu znanja. Na Šumarskom će fakultetu također biti održana stručna tribina, a Simpozij o ekologiji prijevoza organiziran je u Tribini Grada Zagreba, dok će se Dani otvorenih vrata – Hrvatska stručna udruga za sunčevu energiju održati u sunčanoj kući Špansko.

Borba protiv globalnog zatopljenja, štednja energije i iskoristivost obnovljivih izvora energije jedne su od najvažnijih obveza preuzetih potpisivanjem Sporazuma gradonačelnika, naglasio je zagrebački gradonačelnik, istaknuvši pritom da je uvjeren da će razmjena iskustva, izlaganja koja uključuju znanstveni pristup u vezi s proizvodnjom i korištenjem energije te inicijative da se u projekte uključe i nevladine udruge koje vode računa o očuvanju prirode i okoliša, pridonijeti daljnjim nastojanjima u očuvanju našeg planeta.

U popodnevnim satima, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević primila je sudionike 1. zagrebačkog energetskog tjedna u gradskoj palači Dverce .

Više...


Gradske vijesti - 2010.