clanak False

Prvi hrvatski sajam nogometa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas Prvi hrvatski sajam nogometa, koji se od 21. do 23. svibnja održava u Boćarskom domu, a na kojem posjetitelji mogu naučiti više o svojoj omiljenoj igri, družiti se sa nogometašima, saznati više o klubovima i nogometnim školama...
21.05.2010.

Demonstracija nogometne tehnike poznatih igrača, treninzi nogometnih škola za različite pozicije nogometaša, prehrana sportaša, nogometna oprema, prostor za ljubitelje nogometnih igrica, štandovi hrvatskih prvoligaša poput Dinama, Zagreba, Hajduka i ostalih, te mnoštvo drugih zanimljivosti očekuju posjetitelje koji od 21. do 23. svibnja posjete Boćarski dom gdje se, u sklopu Dana Grada Zagreba, održava Prvi hrvatski sajam nogometa

Sajam je prvenstveno namijenjen obiteljima i mladima, ali i svim rekreativnim i profesionalnim igračima te navijačima, a želja organizatora je popularizirati obiteljski pogled na nogomet, te obiteljsko druženje kroz i s nogometom.

Prvi sajam ovakve vrste, koji se održava u organizaciji tvrtke Expo vizija i Koncertne direkcije Zagreb, danas je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasivši značaj ovog projekta i njegov pozitivan utjecaj na popularizaciju nogometa, hrvatskog sporta broj 1. Gradonačelnik se osvrnuo i na problematiku sprječavanja nasilja na našim stadionima, a tom temom bavit će se i međunarodna konferencija Sport i nasilje u Europi koja se, u sklopu Sajma, a u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Agencije za odgoj i obrazovanje, te MUP-a, danas održava u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski.

Ulaz na Sajam je besplatan, a osim brojnih predavanja i aktivnosti vezanih uz nogometnu igru, posjetitelje u subotu očekuje i regionalno freestyle prvenstvo, te mini malonogometni turnir koji je na rasporedu u nedjelju.


Gradske vijesti - 2010.