clanak False

Predstavljen vodič Nasilna ponašanja mladih

U zagrebačkoj skupštini, u nazočnosti brojnih stručnjaka, saborskih zastupnika, mladih i medija, predstavljen je vodič Nasilna ponašanja mladih – Zašto je ljubav važna? urednice doc.dr.sc. Gordane Buljan Flander.
27.05.2010.

U zagrebačkoj skupštini, u nazočnosti brojnih stručnjaka, saborskih zastupnika, mladih i medija, predstavljen je vodič Nasilna ponašanja mladih – Zašto je ljubav važna? urednice doc.dr.sc. Gordane Buljan Flander. Riječ je o 13. priručniku kojeg zajednički izdaju Grad Zagreb i Poliklinika za zaštitu djece Grada Zagreba.

Ova publikacija na jednostavan, sažet i razumljiv način naglašava važnost iskazivanja ljubavi prema djeci te navodi najčešće razloge nasilnoga ponašanja kod mladih. Priručnik ujedno daje niz praktičnih smjernica roditeljima kako postaviti granice djeci u atmosferi prihvaćanja i ljubavi, te im je podrška u razvijanju privrženih i emocionalno toplih odnosa s djecom.

Vodič nije namijenjen samo roditeljima, mada je za njih prvenstveno pisan, nego će dobro doći svim službama i stručnjacima koji se ovom socijalnom problematikom bave, a to su, uz roditelje, predškolske i obrazovne ustanove, socijalna skrb i zdravstvo, ali i mediji koji pišu i problematiziraju ove teme, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Milan Bandić, dok je potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić istaknula kako je rad na zaštiti djece stalan, zadatak koji nema rok trajanja.

Autorice teksta doc.dr.sc. Gordane Buljan Flander, dr. Marija Bačan i prof. Dragana Matešković podijelile su nazočnima i svoja iskustva u radu sa žrtvama nasilja te naglasile kako je kroz Polikliniku od njenog osnutka krajem 2002. do danas prošlo preko 7 500 djece, žrtava nasilja.


Gradske vijesti - 2010.