clanak False

Potpisani kolektivni ugovori za zaposlene u gradskim predškolskim i kulturnim ustanovama

Potpis ovih ugovora označava uspješan završetak pregovora u skladu sa situacijom i raspoloživim sredstvima u proračuna Grada Zagreba, rekao je gradonačelnik Bandić nakon potpisivanja...
01.07.2010.

Potpis ovih ugovora označava uspješan završetak pregovora oko kolektivnih ugovora, u skladu sa situacijom i raspoloživim sredstvima u proračuna Grada Zagreba, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon današnjeg potpisivanja kolektivnih ugovora za zaposlene u predškolskim i kulturnim ustanovama Grada Zagreba. Uz zadržavanje svih prava, regres zaposlenima u 60 javnih dječjih vrtića te 33 javne ustanove kulture za ovu godinu iznosi 2000 kuna, a božićnice, za sada, 500 kuna, ali o tom iznosu sindikati će sa gradonačelnikom ponovno razgovarati i to nakon završetka 3. kvartala. Više...  Ako se pribroje i lokalni službenici i namještenici, time se u ovogodišnjem proračunu planira ostvariti ušteda od 117 milijuna kuna. 

Osim gradonačelnika, koji je ugovor potpisao u ime Grada Zagreba, ugovore su potpisale Božena Strugar, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, Anita Car, predsjednica Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske, Ljubica Pilić, glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi te Đurđica Pugelnik, predsjednica Nezavisnog sindikata bibliotečnih djelatnika Hrvatske.

Izrazivši zadovoljstvo uoči potpisivanja, predstavnice sindikata jednoglasno su zahvalile gradonačelniku zbog načina na koji je ovaj posao obavljen te napomenule kako su ovi kolektivni ugovori izraz odgovornosti i uvažavanja postojeće situacije u državi i gradovima.


Gradske vijesti - 2010.