clanak False

Otvoren paviljon broj 11 u Studetskom naselju Stjepan Radić

Simboličnim otključavanjem vrata, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan Bota otvorio je danas novosagrađeni paviljon broj 11 u Studentskom naselju Stjepan Radić.
29.03.2010.

Simboličnim otključavanjem vrata, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivan Bota otvorio je danas novosagrađeni paviljon broj 11 u Studentskom naselju Stjepan Radić. U društvu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, ministra znanosti, obrazovanja i športa RH Radovana Fuchsa i rektora Sveučilišta u Zagrebu Alekse Bjeliša, mladi student zahvalio se uime Studentskog zbora zaslužnima za izgradnju te im poručio da krenu dalje u poboljšavanju uvjeta studentskog smještaja.

Zagrebački gradonačelnik zahvalio se na povjerenju koje je dano Gradu i Vladi, da zajednički postave temeljac i krenu u izgradnju novog objekta, ali i studentima na 26 godina strpljenja, koliko se u okviru Studentskog centra Zagreb čekalo na izgradnju novog objekta za stanovanje studenata. Naime sporazumom o sufinanciranju gradnje paviljona za smještaj studenata, potpisanom u srpnju 2008., Grad Zagreb preuzeo je obvezu financiranja 50% vrijednosti projekta gradnje dvaju paviljona, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Sveučilište u Zagrebu i Studentski centar drugih 50%.

Ministar Fuchs istaknuo je da će sljedeća akademska godina biti prva u kojoj će svi studenti prve godine biti oslobođeni plaćanja participacije, te da će se nastaviti s poboljšanjem studentskog životnog standarda. U sklopu toga navijestio je i otvorenje velikog paviljona, koji bi, kako je rekao, svoja vrata trebao otvoriti početkom srpnja, a čime bi se kapaciteti Studentskog naselja Stjepan Radić povećali za 450 kreveta.

Zahvalivši Gradu i Vladi, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš prisjetio se početka radova, a otvorenje novog paviljona označio je kao početak nove ere brige za studente u Zagrebu i osiguranja boljih životnih uvjeta za njih.

Kako je izvijestio ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu Niko Vidović, paviljon broj 11 prostire se na površini od 2600 m², a studenti koji će boraviti u njemu imat će na raspolaganju 24 apartmana sa 93 ležaja te popratnim sadržajima. Ravnatelj je napomenuo i da je kamen temeljac postavljen u travnju prošle godine te da je u njegovu izgradnju, koja je trajala 10 mjeseci, uloženo oko 11,5 milijuna kuna.


Gradske vijesti - 2010.